Convenţia Naţională pentru Monarhia Constituţională – 6 august 2016

Nihil sine Deo!

COMUNICAT

Astazi 6 August 2016, in Cetatea incoronarii Alba Iulia s-a constituit Conventia Nationala pentru Monarhie Constitutionala.
In urma discutiilor, reprezentantii organizatiilor semnatare au cazut de acord asupra umatorului Protocol:

Mișcarea pentru Regat și Coroană,
Clubul Monarhiștilor Români din Uniunea Europeană,
Mișcarea pentru Regatul României,

au convenit ca, in conformitate cu scopurile fiecareia, sa coopereze pentru susținerea restaurarii Monarhiei Constituționale

Semnarea prezentului Protocol nu va impiedica in niciun fel desfasurarea activitatilor proprii, organizatiile pastrandu-si individualitatea si personalitatea juridica, potrivit statutelor lor.

Prin semnarea prezentului Protocol organizatiile semnatare resping orice tentativa de confiscare politica a Coroanei Romaniei.

Organizatiile semnatare, prin consens, desfasoara actiuni comune pentru restaurarea monarhiei constitutionale in Romania. In acest sens organizatiile semnatare hotarasc saa actioneze pentru declararea Sarbatorii nationale de 10 Mai ca Zi Nationala a Romaniei, sarbatorirea anuala a Zilei de nastere a Regelui Mihai precum si inscrierea stemei Romaniei Reintregite pe drapelul national potrivit Legii de la 24 aprilie 1922.

Coordonarea activitatii Conventiei Nationale pentru Monarhie Constitutionala este asigurata de un Secretariat compus din 3 membri, desemnati de organizatiile semnatare.

Secretariatul ii convoaca ori de cate ori va fi necesar, pe reprezentantii organizatiilor Conventiei, la propunerea uneia sau a mai multor organizatii semnatare, in vederea realizarii programelor comune de actiune pentru restaurarea monarhiei constitutionale. In cadrul Conventiei, hotararile se iau prin consens (potrivit regulii unainimitatii).

Oricare organizatie a societatii civile care impartaseste idealul restaurarii monarhiei este invitata sa se alature Conventiei Nationale pentru Monarhie Constitutionala.

Asa sa ne ajute Dumnezeu! Traiasca Regele !

Protocolul a fost semnat de Marilena Rotaru din partea Miscarii pentru Regat si Coroana, de dr. Dan Marinca din partea Clubului Monarhistilor Romani din Uniunea Europeana si de prof. Alexandru Carausu din partea Miscarii pentru Regatul Romaniei.

A fost desemnat si Secretariatul Conventiei Nationale pentru Monarhie Constitutionala: Marius Oprea propus de Miscarea pentru Regat si Coroana, Dan Nica, propus de Clubul Monarhistilor Romani din Uniunea Europeana si Alexandru Carausu din partea Miscarii pentru Regatul Romaniei.
Participantii la reuniunea de la Alba Iulia a organizatiilor monarhiste au evocat personalitatea Reginei ANA si au adresat o telegrama de condoleante Familiei Regale a Romaniei.