Comunicatul de 10 Mai al Mișcării pentru Regat și Coroană 

         ”Coroana regală nu este un simbol al trecutului, ci o reprezentare unică a independenţei, suveranităţii şi unităţii noastre. Coroana este o reflectare a Statului, în continuitatea lui istorică, şi a Naţiunii, în devenirea ei. Coroana a consolidat România prin loialitate, curaj, respect, seriozitate şi modestie. Cea mai frumoasă coroană regală este încrederea și dragostea românilor, iar valoarea ei stă în propriile merite ale României.”
                                                             Regele Mihai I al României

                 La 150 de ani de la nașterea Coroanei Regale Române, Cuvintele Majestății Sale Regelui Mihai I al României sunt testamentul spiritual al ”Marelui Rege”, cum îl numesc reprezentanții Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și cei ai marilor cancelarii ale lumii. Regele, trecut prin pustietoarele vămi comuniste, încercat la greu în exilul de 50 de ani asumat cu răbdare și dragoste iertătoare, copleșit, în amurgul  vieții, de noi suferințe și dureri, dar statornic mărturisitor al iubirii pentru România Eternă, ne îndeamnă fără răgaz să ne iubim Patria și Neamul.

                 Mișcarea pentru Regat și Coroană își dedică principala sa misiune împlinirii acestui testament, a ieșirii din nefasta paranteză de 69 de ani, a refacerii statalității moderne, cu puternice rădăcini europene, ilustrată și exprimată de monarhia constituțională, forma de guvernământ care a plasat România între cele mai prospere și civilizate țări ale lumii.

                 La întreita aniversare din acest 10 Mai transmitem, cu deplin respect și aleasă prețuire, Majestăților Lor Regelui Mihai și Reginei Ana, Custodelui Coroanei Române, Alteței Sale Regale Principesei Moștenitoare Margareta și întregii Familii Regale, dragostea și fidelitatea noastră pentru afirmarea valorilor proprii națiunii, a identității pe care Coroana Regală Română, născută acum 150 de ani, le-a slujit cu profund și continuu devotament.

                 Adresăm urări de sănătate și prosperitate tuturor românilor, împreună cu speranța că adevărul și credința ne vor vindeca de smintelile lumii în care trăim. Atragem din nou atenția tuturor politicienilor României de azi, că nu există altă cale de a fi legitimați decât prin restaurarea monarhiei constituționale,   prin  repunerea  Coroanei în Stemă, prin sărbătorirea zilei de 10 Mai ca Zi Națională (nu doar sărbătoare națională) și prin devenirea Imnului Regal, Imn Național.

Așa să ne ajute Dumnezeu!    Trăiască Regele!  La mulți ani România!

Mișcarea pentru Regat și Coroană