Declaraţia Mișcării pentru Regat și Coroană – 14 martie 2016

Mișcarea pentru Regat și Coroană susține restaurarea monarhiei constituționale ca unic și decisiv act al finalizării procesului comunismului în România. Asociația se adresează tuturor instituțiilor statului și întregii societăți românești pentru a condamna și a șterge definitiv ororile comunismului instalat la 6 martie 1945 și ale republicii, impuse ilegal și ilegitim, de aceleași forțe staliniste, la 30 decembrie 1947.

Asociația militează pentru Coroana Română și constituționalismul românesc, ca patrimoniu istoric național, eliberat de degradările comuniste, având drept busolă morală pe Majestatea Sa Regele Mihai care, întors din exil, în loc să pretindă repunerea Sa pe Tronul Regatului Român, a participat la reclădirea statului al cărui cetăţean este, demonstrând din nou că, a fi suveranul unui popor, înseamnă a fi în slujba acelui popor. Dimensiunea morală a Regelui Mihai, simbol național al rezistenței, om de stat prin excelență, exemplu absolut de suveran, recunoscut de toate marile cancelarii ale lumii, ca personalitate de talie internaţională, ca ”un mare Rege”, îndeamnă și obligă întreaga noastră națiune să-și recapete identitatea, valorile și simbolurile statale.

Mișcarea pentru Regat și Coroană cere de urgență Parlamentului să afirme suveranitatea națională prin repunerea Coroanei în stema României. Asociația nu susține nici un candidat la funcția de președinte al țării.

Argument pentru prezent și, mai ales, pentru viitor, Mișcarea pentru Regat și Coroană pledează pentru statul român modern, cu puternice rădăcini europene, ilustrat și exprimat de monarhia constituțională, forma de guvernământ care a plasat România între cele mai prospere și civilizate țări ale lumii. Militând pentru restabilirea adevărului istoric şi moral, ne asumăm, prin cunoaștere și respect, afirmarea valorilor proprii națiunii noastre, pe care Coroana Regală Română le-a slujit cu profund și continuu devotament vreme de 150 de ani. Recursul permanent la morala creștină și la adevăr, veritabil instinct al binelui național, va putea constitui remediul vindecării, al ștergerii consecințelor morale și instituționale ale înstrăinării de sine provocate de deceniile de dictatură comunistă.

Membri fondatori:

București:

Marilena Rotaru, jurnalist TV, autoarea a 52 de interviuri,

documentare și emisiuni consacrate M.S.Regelui Mihai și

Familiei Regale a României și a serialului  ”Memoria exilului românesc”.

Marius Oprea, istoric și scriitor, șeful Biroului de investigații speciale

al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoriei exilului românesc.

Antonie Popescu, avocat.

Alba :

Radu Urcan, inginer,

Cristian Gruița, medic

Brașov :

Petre Mitrea, medic

Horia Țigănuș, artist plastic

Bacău :

Christian Em. de Hillerin, inginer

Dâmbovița :

Larisa Alexandrescu, profesoară

Ciprian Preduț, analist programator,

Gabriel Păun, jurist,

Dolj :

Ovidiu Bunea, economist,

Galați :

Ioan Furtună, manager

Mehedinți :

Emil Raevschi, economist

Olt :

Ioan Paul Popescu, sociolog, fost deținut politic,

senator al PNȚCD condus de Corneliu Coposu

Vâlcea :

Mihai Moldoveanu, profesor,

Alin Pavelescu, medic

Așa să ne ajute Dumnezeu!