Comunicat al Consiliului Director al Mișcării pentru Regat și Coroană

  Comunicat al Consiliului Director al Mișcării pentru Regat și Coroană

 

La împlinirea a 30 de ani de la venirea în România a Principeselor Margareta și Sofia, Custodele Coroanei a publicat pe site-ul Familiei Regale lista românilor care au fost din  ”prima oră”  aproape de Familia Regelui Mihai.

Surprinzător, doamna Marilena Rotaru, prezentă chiar de a doua zi după sosirea în România la audiența cu cele două principese,  nu este menționată.

Această omisiune ne obligă pe noi, membrii Comitetului Director al Mișcării pentru Regat și Coroană, să readucem în spațiul public adevărul care a dus la spulberarea propagandei comuniste împotriva Monarhiei în general și a Regelui Mihai în special.

Activitatea jurnalistei Marilena Rotaru timp de 30 de ani, concretizată în peste 50 de spectacole si evenimente și în 60 de interviuri, documentare și emisiuni dedicate Monarhiei, Regelui Mihai și Familiei Regale, a zguduit conștiința Românilor și cu fiecare an, credibilitatea Regelui Mihai și a Familiei Regale au crescut constant, astfel încât, la plecarea  Sa la cele veșnice, Regele nostru era personalitatea cea mai prețuită și iubită în România.

Apreciind activitatea în sprijinul adevărului și fidelitatea necondiționată pentru Rege și Coroana Română, Regele Mihai a decorat-o pe doamna Marilena Rotaru cu „ Medalia Regele Mihai pentru loaialitate ( 2008) și „ Crucea Casei Regale “ ( 2012)

Dar, pentru îndrăzneala de a spulbera minciunile comuniste despre Monarhie, doamna Marilena Rotaru a fost concediată de la TVR , în octombrie  1991, pentru delict de opinie  ( opinii monarhiste și anti FSN).

Lupta doamnei Marilena Rotaru a continuat, iar până la câștigarea alegerilor de către Convenția Democrată interviurile și documentarele pe care le-a realizat au fost difuzate în piețe publice și în Aula Universității, la Televiziunea Română, subiectul fiind sub embargo.

Din august 2012 până în martie 2014 doamna Marilena Rotaru a realizat 26 de emisiuni  „Ora Regelui”, după care, la cererea Principesei Margareta (Regele Mihai, copleșit de vârstă și de boală nemaiputând reacționa) a fost scoasă de pe post, deoarece încurca negocierile financiare ale Palatului Elisabeta cu guvernarea PSD-istă.

Relațiile cu Palatul Elisabeta s-au deteriorat deoarece a contestat și a acuzat atitudinea obedientă a Custodelui Coroanei față de PSD prin insistența promulgării legii instituționalizării Casei Regale și nu a acceptat varianta scoaterii Principelui Nicolae din linia de succesiune ca decizie a Regelui Mihai.

Ne facem o datorie de onoare să afirmăm că istoria ultimilor 30 ani  nu aparține doar Familiei Regale, ci întregului popor român, care, în ciuda agresivității cu care comuniștii au șters din arhiva republicii ilegitime și ilegale Monarhia, a păstrat  în memoria sa, ca pe o icoană, chipul Regelui Mihai. Și nu vom accepta ca sacrificiile celor care și-au dat 30 de ani din propria viață pentru Coroana Română să fie batjocorite și anulate iar memoria Regelui Mihai să fie întinată chiar de membrii Familiei Sale.

Semnează:

Marius Oprea vicepreședinte, Antonie Popescu secretar general, Petre Mitrea director executiv, Ioan Paul Popescu, Alin Pavelescu, Ovidiu Bunea, Ioan Ionescu, Radu Urcan, Cristian Gruiță, Vasile Chifor, Mihai Moldoveanu, Ciprian Preduț,  Larisa Alexandrescu, Anca Dumitrescu, Raluca Oglindoiu,  Anton Buliga, Bogdan Costin Georgescu, Mircea Ignat.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *